Némafilmhez filmzenét! 2024 – ők az idei döntősök

Némafilmhez filmzenét! 2024 – ők az idei döntősök

2024. szeptember 01.
Megosztás

Kihirdették a Művészetek Völgye és a Nemzeti Filmintézet pályázatának döntőseit. A Némafilmhez filmzenét! pályázatot immáron ötödik alkalommal rendezik meg, a döntőre a fesztiválon kerül sor.


A döntősök a Művészetek Völgyében a régi mozik hangulatát megidézve, élőben, a film alatt játszhatják el pályaművüket. A két kiválasztott film a Simon Judit és A Pál utcai fiúk voltak, amelyek most teljes hosszukban kapnak zenei kíséretet.


A pályaműveket négyfős szakértői bírálta el, akik a bemutatókat követően a végső döntésért is felelnek majd: Kurutz Márton, a Nemzeti Filmintézet gyűjteményi és kutatási menedzsere, Pacsay Attila, zeneszerző, Sárik Péter, zongoraművész és Zsoldos Dávid, a Papageno alapítója.

A Simon Judit című filmet zenei kísérettel a közönség július 19-én és 26-án nézheti meg, első alkalommal Rick Róbert szerzeményével, másodjára pedig Vitus Eszterével, míg A Pál utcai fiúk előadásai július 20-án és 27-én lesznek, első este Csizmár Zsolt, második este pedig Burai Zsolt alkotásával. Az előadások helyszíne a FILMIO Pajtamozgó lesz.