Múzeumok a Művészetek Völgyében

Múzeumok a Művészetek Völgyében

2024. július 08.
Megosztás

Petőfi Irodalmi Múzeum

Élő Múzeum címmel várja látogatóit a Petőfi Udvarban a Petőfi Irodalmi Múzeum. Ökoinstallációs gyakorlat: összegyűjtött alapanyagokból egy természeti séta alkalmával közös poszthumán installáció születik.


Magyar Nemzeti Múzeum

Színes programmal, kiállítással és régészeti túrákkal örvendezteti meg a történelem, a hagyományok rajongóit a Magyar Nemzeti Múzeum.

A Nemzeti Múzeum tárlatai és programjai

Magyar Menyasszony – kerítéskiállítás

Régészeti séta – Egy kultúrtáj évezredei (Öcs és Pula között)

Taliándörögd pálos kolostor (Taliándörögd kolostor)


Magyar Néprajzi Múzeum

A Néprajzi Múzeum nyitott kulturális tér, ahol összeér a múlt a mával, a tudomány a tanítással, ahol kultúrák és generációk találkoznak és beszélnek. A budapesti Néprajzi Múzeum egyike Európa legfontosabb szakmúzeumainak. A több mint 200 000 néprajzi tárgy mellett egyedülálló fényképfelvételeket, kéziratokat, fotókat, népzenei- és filmfelvételeket őriz gyűjteményében. A magyar népi kultúra felbecsülhetetlen értékű tárgyi emlékei mellett itt található az ország legnagyobb nemzetközi gyűjteménye és a kortárs kultúra kutatásának is fontos központja.

Második éven térnek vissza hozzánk, színes kiállításokkal, workshopokkal várják az érdeklődőket a Cirque du Tókertben


Közlekedési Múzeum

 Az idén 125. születésnapját ünneplő Közlekedési Múzeum az egyik legrégebben alapított közlekedési és technikatörténeti múzeum Európában. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum országosan mintegy nyolcvan helyszínen van jelen, a hazai műszaki és közlekedéstudományi eredményeket, az aktuális társadalmi kérdésekre adható válaszokat több megközelítésben interpretálja, élményközpontú felfedezésre hív. A taliándörögdi LŐTÉREN a múzeum udvara legendás járművekkel, múzeumtörténeti érdekességekkel, minden korosztály számára tartalmas programkínálattal várja az érdeklődőket.


Budapest Főváros Levéltára

Magyarország második legnagyobb közlevéltára, több mint 37 000 iratfolyóméter iratanyagot őriz a 14. századtól napjainkig a főváros és elődtelepülései múltjára vonatkozóan. Levéltárunk Budapest történelmére fókuszáló időszakos kiállításokat, könyvbemutatókat, levéltár-pedagógiai foglalkozásokat, levéltári sétákat, konferenciákat és előadásokat, ismeretterjesztő rendezvényeket kínál ingyenesen a valós és a virtuális térben egyaránt.

. A Cirque du Tókertben idén nap mint nap programokkal várják az érdeklődőke Budapest – a város és hídjai című kiállításukkal, napi kétszer tárlatvezetéssel.


Laczkó Dezső Múzeum

Emlékgép - Ízelítő a múzeum új állandó kiállításából. Kalandozz velünk egy kvízzel Veszprém város múltjában! A bakonyi cifra szűr mintáival filckönyvjelzőt lehet készíteni, kipróbálhatod, hogyan díszítették a bronzkori edényeket, illetve megfestheted a saját céhtábládat. Tárgysimogató eredeti műtárgyakkal a Cirque du Tókertben.


Postamúzeum

Nyerj bepillantást a Magyar (Királyi) Posta Múltjába! Roll-up kiállítás a Magyar Királyi Posta történetéről. A kiállításon megismerheti a látogató miben volt jobb, gyorsabb és megbízhatóbb a magyar postaszolgálat európai társainál.


Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK)

A több, mint másfél évszázados múltra visszatekintő intézményünk Magyarország és a Kárpát- medence épített örökségének kutatásával, dokumentálásával és tárgyi emlékeinek megőrzésével, bemutatásával foglalkozik. A kiállítással ízelítőt szeretnénk adni a MÉM MDK mindennapi tevékenységéből. A kísérőprogramokon a közös építészeti örökségünk jelentőségére hívjuk fel az érdeklődők figyelmét, amelybe kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhatnak.


Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Ez sör! Pop-up sörkiállítás: Szagold meg, kóstold meg! Ismerkedés a sörkészítés alapanyagaival – maláta, komló és társaik.