Kortárs képzőművészetet a Fesztiválba- fesztivált a kortárs képzőművészetbe!

Kortárs képzőművészetet a Fesztiválba- fesztivált a kortárs képzőművészetbe!

2024. július 05.
Megosztás

Dübörög a kortárs képzőművészet, de vajon hogyan illeszkedik egy fesztiválkörnyezetbe?

Silye Juli képzőművész, művészetterapeuta idén két helyszínen várja a gyakorló vagy látens műértőket, műérzőket, és azokat akik "ilyet ők is tudnak"...


"A Tűzoltószertár Élő Galériában idén kiállított anyagom címe Show up comedy, ami arra utal, hogy a képzőművészet, a humor és a filozófia metszéspontjain születtek az alkotások. Szokásomhoz híven a kiállított tárgyakhoz kreatív önismereti programokat kapcsolok, és olyan izgalmas fellépők érkeznek, akik miatt a tíz ujjatokat is megnyaljátok!"

A kiállítást Csepelyi Adrienn nyitja meg. A tíz nap során a humor eszközével rehabilitálhatjuk életünk drámai részleteit, dalt írhatunk arról, hogy vajon mit csinál Isten az égben, lakossági Nóbel-díjat készíthetünk magunknak, az animációs filmrendezők szemüvegén keresztül tekinthetünk rá a világunkra. Foglalkozunk romasággal, feminizmussal, vagy épp azzal a témával, amit a látogatók hoznak. A fellépők között olyan kiváló művészek és művészetterápiás szakemberek szerepelnek, mint Ráskó Eszter, Vénusz Projekt, JaMese, Nirnsee Krisztián, Takács Dalma.

ESEMÉNY LINK


Idén egy új kortárs képzőművészeti helyszín is nyílik. A Kúria épülete otthont ad az OXO csoport és Horváth Béla magángyűjtő kortárs gyűjteményéből összeállított állandó kiállításnak, így a fesztiválvendégek Bak Imre, Fajó János, Kim Corbisier, Konok Tamás, Pintér Gábor, Radák Eszter, Szűcs Attila alkotásait is láthatják. 

"A kiállítótérben olyan beszélgetéseket szerveztem, melyek a kortárs képzőművészettel való első- vagy másfajta találkozás lehetőségét tartogatják. Minden nap 11 órától olyan alapkérdéseket boncolgatunk, mint a "Ment-e előre a világ a képzőművészet által?" Mit ad, és mit adhatna a ma emberének a kortárs művészet? Miért fontos a művészettörténet? És egyáltalán hol a határ a krikszkraksz és az absztrakt között? Ezeket a témákat a kortárs képzőművészet "nagyágyúival" fogjuk megvitatni: neves művészek, gyűjtők, kurátorok, művészettörténészek érkeznek a Művészvölgy Kúria Galériába, mint Galántai György, Molnár Ani, Weiler Péter, Vékony Délia."

ESEMÉNY LINK