Analóg Udvar  - Analóg fotópályázat legjobbjai a Völgyben

Analóg Udvar - Analóg fotópályázat legjobbjai a Völgyben

2024. július 07.
Megosztás

Amatőr és profi fotós látogatóink szívében már évek óta kiemelt helyet tölt be az Analóg Udvar, amely idén kiállítással lepi meg látogatóit. Az Analóg Udvar szervezője, Benkő Zsolt mesélt a tárlatról.

Mi az Analóg Udvarnál fontosnak tartjuk, hogy a fotográfia mindenki számára hozzáférhető legyen, ezért idén programjainkkal és workshopjainkkal párhuzamosan, - ahol bárki beléphet egy fényképezőgép belsejébe, lyukkamerát építhet sörösdobozból, vagy kipróbálhat archaikus technikákat - az alkotóknak is teret akartunk adni egy szabadtéri pop-up kiállítás formájában. 

"Hogyan jelenik meg az analógia (a szó eredeti, általános értelmében) az emberek között, az emberek és az őket körülvevő világ között, mit jelent az embereknek az analógia, mit jelent Neked az emberek és analógiák kapcsolata." Ezt a kérdést tettük fel fotóművészeknek az Analóg Udvar és a Művészetek Völgye közös pályázatában, hogy aztán fotográfiákba foglalt "válaszaikból" a legjobb pályaműveket megoszthassuk Veletek.

Izgalmas és érdekes volt látni, hogy a pályázati kiírás tudatosan tágra hagyott megfogalmazására ki milyen képpel válaszolt, az Emberi gondolkodás, érzelem és alkotás rendkívül széles skáláját vonultatva fel. A hasonlóság (vagyis analógia) egyéni leképezése a kiállítók személyes asszociációján keresztül jelent meg természetesen analóg technika segítségével. - mesélte Zsolt.


A kiállítási anyagban a sorozatoktól, a lyukkamerás felvételeken, instant fotókon keresztül az absztrakt vizualitásig sok mindent megtalálhattok majd, gyertek el, nézzétek meg, gondolkodjunk, inspirálódjunk együtt! Várunk mindenkit szeretettel az Emberi Analógiák Fotópályázat pop-up kiállításán az Analóg Udvarban a 33. Művészetek Völgye alatt!


Díjazottak:

1. helyezett: Gál Teodóra Karolina

2. helyezett: Alagi Mihály

3. helyezett: Glavánovits Martin


További kiállítók: Görbe Anita, Kiss Ágnes, Lőrinczi Inez, Povázsai Lilla, Skuta Vilmos, Tarjáni Antal, Terhes Dóra


ESEMÉNY